Werkwijze & Kwaliteit

Veel tijd is er besteed aan het ontwikkelen , proefbakken van de nieuwe lijn koekjes.
Bij de keuze van ingrediënten, wil je graag een lekker koekje maken en ondanks dat  we te maken hebben met een tussendoortje toch zo gezond mogelijk .
Voor een deeg heb je nodig olie , suiker en meel daarnaast kun je dit basisdeeg vullen met noten , zaden,  vruchten, kruiden etc.

Om te beginnen:

Alle koekjes zijn gemaakt met extra Virgin Kokosolie. Dit is pure onbewerkte kokosolie die niet ontgeurd is en nog een groot gedeelte aan voedingsstoffen uit de kokosnoot bevat. Het heeft een milde kokossmaak. 
Om de olie er uit te halen wordt de noot opengebroken en op lage temperatuur verhit totdat de olie eruit komt lopen. Er wordt gezegd dat kokosolie erg gezond is en geschikt voor verhitting t.o.v. andere plantaardige oliën. Wij hebben er een goed gevoel bij!

Gezoet met Kokosbloesemsiroop: Kokosbloesemsiroop wordt gemaakt van het sap uit de bloemen van de kokospalm.

Van kokosbloesemsuiker wordt gezegd dat het de meest gezonde vorm van suiker is en veel voedingsstoffen bevat. Ook de glycemische waarde ligt veel lager dan bij gewone suiker. Bijvoorbeeld vanwege een instabiele bloedsuikerspiegel een gezond alternatief. De smaak van kokosbloesemsuiker is heerlijk caramelachtig.

Keuze van Meel: uiteraard glutenvrij en volkoren dus vezelrijk. Meerdere graansoorten worden gebruikt omdat iedere soort zijn eigen specifieke vezels en voedingsstoffen heeft. Als basis gebruiken we havermeel en havermout een onmisbaar ingrediënt  vanwege de goede smaakeigenschappen en grote hoeveelheid langzaam verteerbare koolhydraten. Dit wordt aangevuld met granen die zich goed laten mengen en specifieke kenmerken hebben wat betreft mineralen, vezels, vitamines etc. Hiervoor gebruiken we volkoren rijstmeel, quinoa in vorm van meel , vlokken en gepoft. Boekweitmeel met een eigen nootachtige smaak en voor een paar koekjes voegen we teffvlokken toe wat een heerlijke graanvariatie geeft aan je deeg en rijk is aan calcium en ijzer.

Werkwijze:  Kokosolie in de machine, kokosbloesemsiroop erbij en doordraaien , daarna meel erbij en je basis deeg is klaar. Dit blijft een aantal uren in de koeling en daarna  de vulling bijvoegen en op een vormmachine uitgedraaid . Afgebakken en op een gecombineerde weeg-afvulmachine verpakt.

Een paar koekjes eten is even genieten en geven je energie om weer wat van te dag of avond te maken.  Wij hebben gekozen voor deze receptuur uit eigen gevoel maar denken ook hiermee een steeds grotere doelgroep kunnen aanspreken. Onze koekjes zijn geen dieetproducten, maar goed in te passen als tussendoortje.        

Daar onze bakkerij uitsluitend biologisch, veganistisch en glutenvrij produceert is het binnenshuis makkelijker dit te garanderen. Aankoop en risicoanalyse is dus van het grootste belang. Voor alle ingrediënten die aangeschaft worden verstrekt de leverancier bijbehorende specificaties omtrent verwijzing naar bio en de eventuele kruisbesmetting die in een product kan voorkomen. Vooral bij glutenvrij ben je extra kritisch in de graanleverancier van verschillende meelsoorten en hoe en waar ze verpakt zijn. Hiervoor doe je ook regelmatig extra analyse op het eindproduct.

download hier het Foodbase Hygiëne certifcicaat 2024 in pdf
download hier het bio-certificaat 2024 in pdf

 

Corn Crake assortiment

Haverkoekjes met Cranberry
Gember Citroen koejes
Hennep Cacao koekjes
Haverkoekjes met Amandel
Volgranen Speculoosjes
Walnoot Moerbei koekjes
Hazelnoot Blueberry koekjes